header banner
Default

Wat is de Clubhouse-app en hoe krijg je een invite?Lees verder na de advertentie

Het is dé hype van het moment: de Clubhouse-app. Dit is een nieuw sociaal netwerk, waarin je live met gesprekken meeluistert. Opmerkelijk is zijn exclusiviteit: je komt alleen binnen via een uitnodiging. Hoe zit dat precies? Wat is de Clubhouse app, hoe krijg je een invite en hoe werkt Clubhouse? Je leest er alles over in dit artikel.

Wat is de Clubhouse-app?

VIDEO: Clubhouse 👋🏼 - Hoe werkt het? ZO krijg jij een invite! 📨
Jasmijn Oonk

Clubhouse is een nieuw sociaal netwerk dat volledig in het teken staat van audio. Zoals de naam dat al zegt, kun je het zien als een clubhuis met daarin oneindig veel virtuele kamers. Hierin wordt gebabbeld over tal van onderwerpen. Ook is er muziek en wordt er bijvoorbeeld poëzie voorgedragen. Dit vindt allemaal live plaats.

Wanneer je lid wordt, selecteer je onderwerpen die je interesseren, zoals technologie, gezondheid, boeken, televisie of fitness. Op basis van deze interesses reikt Clubhouse suggesties aan voor gespreksruimtes en personen.

Als gebruiker kun je meeluisteren met de openbare gesprekken. Krijg je zin om je te mengen in de gesprekken? Dan steek je virtueel je hand op, door op het handje te tikken. Op basis van wat er in je bio te zien is, beslissen deelnemers of ze je uitnodigen. Zelf een room starten kan ook.

Alleen op uitnodiging

VIDEO: Wat is Clubhouse 👋? En hoe krijg je een invite? [Nederlandse Tutorial 2021] 📲🎙 | What is ClubHouse?
So-MC B.V. | The Social Media Company

Op dit moment is de praat-app behoorlijk exclusief. Clubhouse is invite-only, dus je komt alleen binnen op uitnodiging. Die invite moet komen van een Clubhouse-lid.

Zo’n iemand kan niet onbeperkt mensen uitnodigen, want ieder Clubhouse-lid krijgt slechts twee invites om te versturen. Overigens kun je de app wel alvast downloaden in de App Store en een gebruikersnaam veiligstellen. De app is momenteel alleen toegankelijk voor iPhone-gebruikers.

Hoe krijg ik een invite voor Clubhouse?

VIDEO: FULL CLUBHOUSE APP TUTORIAL | How to get an invite? Is the audio private? What you need to know!
Modern Millie

Om lid te worden, moet een bestaande Clubhouse-gebruiker een uitnodiging sturen vanuit de app. Alleen dan is het mogelijk om toegang te krijgen.

Om een invite te krijgen, helpt het om de app alvast te installeren en een gebruikersnaam te kiezen. Geef de app vervolgens toestemming tot je contacten. Mensen in je contactenlijst die al lid zijn van Clubhouse, krijgen nu een notificatie met daarin de vraag of ze jou een invite willen versturen.

Blijft de invite uit? Ga dan naar andere sociale media, zoals Twitter, Instagram of Facebook. Gebruik de hashtag #Clubhouse of #Clubhouseinvite om mensen tegen te komen die al lid zijn en vraag om een invite. De uitnodigingen zijn overigens zo begeerd, dat ze voor krankzinnige bedragen te koop worden aangeboden op websites als eBay en Reddit.

Hoe is Clubhouse zo populair geworden?

VIDEO: Wat is de Clubhouse app? Hoe krijg ik een invite en komt de app naar Android?
ViewVision

Clubhouse werd in maart 2020 gelanceerd, maar is vooral sinds deze week een hit. Die hype werd aangezwengeld door Elon Musk. Via zijn Twitter-account maakte de CEO van Tesla reclame voor Clubhouse, waarin hij onlangs deelnam aan een audiochat. Dat gesprek had hij met een andere miljardair: Robinhood-oprichter Vladimir Tenev.

Sindsdien steeg de populariteit naar een ongekende hoogte. Nu heeft de app zo’n 2 miljoen gebruikers en dat aantal neemt rap toe. Ongekende cijfers voor een app die op invite-only gebaseerd is en zich eigenlijk nog in de bètafase bevindt.

Blijft Clubhouse zo exclusief?

VIDEO: Wat Is Clubhouse En Hoe Werkt Het? (+ Voordelen, Nadelen en 3 Tips Voor Starters!)
Leroy Seijdel

Nee. De exclusiviteit had een strategie kunnen zijn, maar de makers willen Clubhouse toegankelijk maken voor het grote publiek. Technisch is de app daar echter nog niet klaar voor; hij bevindt zich nog in een testfase (bèta).

In een blog schrijven de makers dat ze de bètafase in 2021 hopen te voltooien, zodat ze Clubhouse kunnen openstellen voor iedereen. Ook voor Android-gebruikers, want er wordt gewerkt aan een Android-app.

Hoe werkt Clubhouse?

VIDEO: Clubhouse explained (full app walkthrough)
CNET

Clubhouse is ongelooflijk populair, maar voor een beginner kan de app nog onduidelijk en onoverzichtelijk zijn. Hoe vind je een leuke Clubhouse-room? Hoe praat je mee? En waar zie je welke gesprekken er binnenkort aan zitten te komen? We leggen het stap voor stap uit in deze workshop.

1. Meld je aan

VIDEO: WHAT IS CLUBHOUSE? | How To Use The Clubhouse App For Your Business + Free App Invites
Destiny Adams

Clubhouse app downloaded

Heb je nog geen invite gekregen voor Clubhouse? Download en open Clubhouse in de App Store. Kies voor ‘Get your username’ en doorloop de stappen. Mensen die al lid zijn van Clubhouse en jou in de Contacten-app hebben staan, ontvangen nu een bericht dat je je wilt aanmelden. Een invite blijft waarschijnlijk niet lang uit.

2. Interesses

VIDEO: $100,000,000 Per Minute GTA 5 ATM Money Glitch! (PS4/XBOX/PC)
Shaded

Clubhouse instellen

Wanneer je een invite hebt gekregen en je account is aangemaakt, selecteer je onderwerpen die je interesseren, zoals technologie, films, games of fitness. Op basis hiervan krijg je straks suggesties voor gespreksruimtes en personen.

3. Volgen

VIDEO: How To Use CLUBHOUSE App? (Clubhouse Tutorial For Beginners)
Ali Mirza

Clubhouse mensen volgen

Tijd om mensen te volgen. Hoe meer mensen je volgt, hoe beter Clubhouse wordt. Je ontvangt dan betere suggesties voor kamers. Clubhouse raadt het aan om ten minste 25 mensen te volgen. Dit kun je eventueel ook nog later doen, door linksboven op et vergrootglas te tikken.

4. Bekijk de actieve rooms

VIDEO: How Does Clubhouse Work?
Rachel Miller

Clubhouse rooms

De witte blokken die je op de hoofdpagina ziet, staan voor de actieve rooms die Clubhouse aan je voorstelt. In deze kamers wordt dus op dit moment gepraat. Scrol naar beneden en tik op ‘Explore’ om meer actieve rooms te zien. Tik op een kamer om mee te luisteren.

5. Deelnemen aan een Clubhouse-room

VIDEO: How to increase follower on clubhouse // clubhouse mein follower kaise badhaen
Gudiya Di TECH

Clubhouse luisteren

Bovenaan een Clubhouse-room tonen zich de sprekers. De moderators (beheerders) van een room herken je aan het groene icoon onder het profiel. Een knipperende grijze cirkel rondom een profiel illustreert dat de persoon momenteel spreekt.

6. Meepraten in Clubhouse

VIDEO: What is a Sales Funnel? And How To Create One that Actually Makes Money
Marketing Secrets

Clubhouse meepraten

Wil je ook iets zeggen? Meepraten doe je door via de knop rechtsonder je digitale hand op te steken. Je verzoek komt nu terecht bij de beheerders, die ervoor kunnen kiezen om je al dan niet toe te laten tot de sprekers.

7. Niet meer luisteren

VIDEO: How to Sign Up for Clubhouse | Reserve Your Username
Techboomers

Clubhouse room verlaten

Wanneer je de kamer verlaat of de app afsluit, blijf je luisteren naar de Clubhouse-room, zoals dat ook werkt met bijvoorbeeld Spotify. Wil je niet meer luisteren? Kies voor ‘Leave quietly’.

8. Upcoming rooms

VIDEO: iPhone bestanden overzetten: Zo zet je alles van je oude naar je nieuwe iPhone over
iPhoned

Clubhouse upcoming rooms

Vind je geen leuke room? Tik dan vanuit de hoofdpagina boven op het agenda-icoon. Je komt terecht in het tabblad ‘Upcoming for you’, waar je ziet welke gesprekken binnenkort live gaan – en wie daaraan deelnemen. Geïnteresseerd? Tik op het bel-icoon en je krijgt een notificatie als het gesprek start.

9. Invite versturen

VIDEO: How to Start a Clubhouse Room and Moderate Like a Pro
Social Media Examiner

Clubhouse invite versturen

Als je enthousiast bent over de app, kun je je vrienden uitnodigen. Standaard mag je twee invites versturen, maar soms voegt Clubhouse extra invites toe. Om iemand uit te nodigen, tik je vanuit het hoofdscherm boven op het postvak-icoon.

Heb je een vraag over de app? Stel de vraag hieronder!

Sources


Article information

Author: James Higgins

Last Updated: 1704099122

Views: 593

Rating: 4.6 / 5 (117 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: James Higgins

Birthday: 2012-01-15

Address: 36418 Navarro Mission Suite 046, North Pamelaville, WY 98528

Phone: +3510969103680119

Job: Article Writer

Hobby: Juggling, Fishing, Hiking, Skydiving, Singing, Cocktail Mixing, Baking

Introduction: My name is James Higgins, I am a skilled, forthright, strong-willed, dazzling, Open, apt, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.